Mainz met Kozaki Sensei

Geplaatst op 30 augustus 2021


Eindelijk weer een bijna normaal kendo seminar in Mainz Duitsland met Kozaki sensei. C-19 is een aanslag op je lichaam een reminder dat je oud bent en je spieren niet zo soepel blijven. Maskers op en toch maar je handen schoonmaken, of het werkt is maar de vraag, heel erg veel zweten en wennen om in je men met masker en een mondmasker te trainen.
De onderwerpen kamae, seme de basis van je kendo, terug naar de basis kamae-te. Een zeer leerzame weekend in Mainz en een bevestiging van mijn boek Kiso - Art of Remember & Repeat. Dank aan Kozaki sensei voor zijn uitleg gedurende het weekend. Dank aan Frank Jaehne en zijn vrouw Rute Andre voor hun gastvrijheid en het lekkere eten, smaakt naar meer!
vakantie

Geplaatst op 30 augustus 2021


Helaas, geen kendo training vanwege C-19 en vakantie. Ik heb mijn Indo sate en pindasaus maar meegenomen en wat natuur foto's kunnen maken, helaas kon ik de vleermuizen niet op beeld zetten was net iets te donker. Nog even en dan gaan we weer beginnen met Iaido en kendo in Breda en Middelburg.
Als alles goed gaat zonder C-19 onder- breking, de tijden zijn hetzelfde gebleven, Breda zaterdagochtend 1030 tot 1230 hr. Iaido en kendo.
Middelburg donderdagavond 2000 tot 2100 hr. kendo.
2 regelgeving blijven,
1- temparatuur meten
2- handenwassen bij de voordeur, voetenschoonmaken in de kleedkamer.

Gr rs.
wortels en voorjaars uitjes

Geplaatst op 12 juli 2021


Vorig jaar vogeltjes op balkon het weer zat ook mee, ze komen steeds terug, maar ik heb geen zin om in de regen te lunchen met ze, daar wordt je nat van.
Dit jaar heb ik een bio pot met Rucola sla, wortels en voorjaars uitjes op balkon en het is gelukt het is tijd om te oogsten. Gezond eten tijdens de C-19 verse worteltjes en lekkere verse voorjaars uitjes goed voor de nasi goreng voor de jaarlijkse BBQ.
Een gezonde salade Rucola sla, worteltjes en voorjaars uitjes met home made knoflook saus.
Agenda

13 feb 2022 

voorjaarsvakantie

01 mei 2022 

meivakantie

28 mei 2022 

examen iaido-kendo

16 jul 2022 

examen iaido-kendo

01 nov 2022 

Nami Kai seminar


>> Klik hier voor de uitgebreide agenda.


Featured : Shinai onderhoud

Geplaatst op 25 nov 2013